Maarten van Stek weer te paard! – Dressuur

Vijf maanden geleden viel Maarten van Stek van William (lees hier het verhaal), waarbij hij een dubbele beenbreuk opliep. Een lange revalidatie volgde. Maar deze week was éindelijk het moment daar: hij klom weer in het zadel van zijn lieve William! Hij vertelt ons kort hoe dat ging…

“Tijd…. Het is een raar ding, tijd. Zo lig je er onder, zo zit je er weer op. En wat er in de tussentijd gebeurd is, daar kan je veel over vertellen; maar het verleden bestaat alleen in je herinnering. Of dat bij paarden ook zo werkt, weet ik niet precies. Maar dat mijn William een perfect geheugen heeft voor mij als mens, dat bleek vandaag. Vijf maanden na het ongeluk stapte ik weer op. Ik heb het niet bijgehouden, maar hij heeft (in mijn beleving) vele malen gelukzalig gezucht. Mijn team vond het opmerkelijk om te zien hoe hij meteen ‘aan’ leek te gaan en in zijn postuur veranderde. Het eerste rondje draven ging wel met een paar tranen over de wangen en een kort onderonsje. Wat een kanjer.

Mijn been hield zich prima, beetje stijf, hak niet altijd laag, enkel nog niet altijd even los, maar daar was goed mee te werken. We hebben samen een klein half uurtje gespeeld. Paar oefeningetjes aangeraakt, meer niet. Geen hoge eisen, gewoon lekker paardrijden met m’n topper en genieten. Ik hoop dat nog lang te kunnen blijven doen….

Alle lof voor ‘mijn team’, mijn vrienden, die zo goed op Willem en de andere paarden hebben gepast. Feline, Hester, Claire, Miriam en Steve: duizend maal dank en meer!”

Maarten van Stek

Bekijk hier de video:

Dressuurruiters.nl