Maarten van StekMaarten van Stek is zijn paardensport carrière begonnen met diverse opleidingen, zoals die in Deurne (Instructeur), Warendorf (Oberbereiter) en de Orun (H4 licentie Instructeur Allround).

Naast vele paarden in het ZZ-Licht te hebben uitgebracht, heeft Maarten tot en met Intermediair II gereden en heeft een aantal paarden Grand Prix klaar verkocht naar het buitenland. Hij heeft in zijn jonge jaren ook gesprongen tot en met de klasse Z. Nationaal kreeg Maarten veel bekendheid door zijn rol als talentscout en coach tijdens de MacRider Cup 2012 en 2013.

Het meest opvallende van Maarten is dat hij met één arm rijdt; door een auto ongeluk op 6 jarige leeftijd heeft hij zijn linkerarm verloren. Hierover zegt Maarten zelf: “Paarden hebben er geen oordeel over of je met één of twee handen rijdt; het dwingt mij alleen nog meer om een betere ruiter te zijn…” Mede hierdoor heeft Maarten een eigen stijl in zijn manier van coachen ontwikkeld, die niet gebaseerd is op fysieke kracht van de ruiter maar op het vermogen van het paard te begrijpen wat er van hem wordt gevraagd. Het gemis van een arm dwong hem om een betere ruiter te zijn en zijn kennis, visie en ervaring deelt hij graag met anderen.

Fysieke kracht van de ruiter is ondergeschikt, het gaat bij hem om de communicatie met het paard. Wat zijn duidelijke hulpen? Hoe communiceren paarden onderling en wat kun je daarvan meenemen in je trainingen? Maarten van Stek legt het, zoals hij het zelf noemt, in Jip-en-Janneke-taal uit. Begrijpelijk, effectief en enthousiasmerend. Ook voor degenen die zelf niet meerijden in de les of clinics, zijn de aanwijzingen inspirerend en motiverend. Je krijgt zin om zo snel mogelijk zelf in het zadel te stappen.

Door zijn heldere uitleg, het vereenvoudigen van de technische taal van de paardensport en zijn niet aflatend enthousiasme is ook de jeugd (met pony of paard) erg gesteld op Maarten’s coaching. Zijn ambitie is om met zijn paard William het hoogst haalbare te bereiken en voor velen een betrouwbare en betrokken coach te zijn. Maarten traint tegenwoordig zelf bij Dominique Filion.

ENKELE REACTIES:

Ik kwam bij Maarten omdat mijn paard na lichte blessure erg stout was geworden en dusdanig ging staken dat hij niet meer te rijden was. Door Maarten is mijn paard weer aan het lopen en trainen we dusdanig dat hij fysiek goed in elkaar blijft steken. Ondertussen zijn we Z1 startgerechtigd en heb ik echt ontzettend veel plezier in het rijden.
SJ

Ik les nu sinds kort bij Maarten en het bevalt mij super. Ik heb in een paar lessen al heel veel geleerd. Hij begeleidt heel goed en geeft heel oplossingsgericht les waarbij hij veel uitlegt zodat je het niet alleen doet maar ook begrijpt waarom . Ik kijk uit naar de komende lessen!
SS

ENKELE REACTIES:

Mijn paard en ik zijn heel erg blij met Maarten als instructeur. Je merkt direct dat Maarten enorm veel ervaring heeft, zowel in het rijden als in het lesgeven. Didactisch is hij heel sterk, kritisch en positief naar de ruiter. Hij is extreem paardvriendelijk, duidelijk en eerlijk communiceren met je paard staat voorop. Sinds ik bij Maarten les, rijd ik veel bewuster en consequenter! Daarnaast is Maarten een prettig en gezellig mens.
SvT

Ieder paard wordt werkwillig bij Maarten. Als hij rijdt, maar ook als hij lesgeeft. Maarten verbindt de ruiter met het paard, waarbij het paard altijd op nummer 1 blijft staan. Hij snapt wat een paard nodig heeft van een ruiter om een betere combinatie te worden. Dat maakt hem voor mij een echte horseman.
YH

Dressuurruiters.nl